پزشکی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

"هوره" موسیقی قوم کرد

اذهب الى الأسفل

"هوره" موسیقی قوم کرد Empty "هوره" موسیقی قوم کرد

پست من طرف koorosh الجمعة نوفمبر 06, 2009 11:19 am

مردم کرد به دلیل شرایط خاص زندگی خود از میراث داران موسیقی " هوره" هستند.بسیاری از محققان و پژوهشگران بر این باورند که قدیمی ترین اجرا کنندگان و سازندگان ترانه های عامیانه ، مردمان جوامع عشایری بوده اند که از سر ذوق یا دلتنگی بدان پرداخته اند .ناگفته نماند هنر " هوره" محمل و ظرفی برای حفظ و نگهداری اشعار عامیانه نیز بوده است و ادبیات زیبا و دلنشین را از نسلی به نسل دیگر منتقل نموده و نیز می توان باور داشت که "هوره"و آوازهایی همچون آن مانند " سیاچمانه" و …از عوامل زنده نگهداشتن زبان و گویش های کردی بوده اند.

" هوره " یکی از مزامیر باستانی در ستایش " اهورا مزدا"بوده " اهوره "پاره ی نخست "اهورا مزدا"ستکه در بسیاری از جاهای اوستا به تنهایی به کار رفته است." اهوره " در اوستا به معنای بزرگ و سرور و به عنوان صفتی برای " ایزدان مهر" و به معنای فرمانروا و سالار بوده است.

پرفسور جنیدی که متخصص در واژگان اوستایی استدر کتاب زمینه ی شناخت موسیقی می نویسد:" هوره " از نواهای باستانی مردم کرد است و " باربد" و " نکیسا" برای خسرو و شیرین " هوره" می خواندند. " باربد که در برخی کتابها نام او را " بهلبد" و " فهلبد" برده اند بنا به برخی روایات کرد بوده است.

استاد دکتر حشمت الله طبیبی می نویسد: نمونه های زیادی از الحان و آهنگ های موسیقی اصیل و سنتی ایران باستان در بین ایلات و عشایر غرب ایران به ویژه نزد تنبور نوازان اهل حق یافت می شود که نه الحان باربدی بلکه به نام " قائم" یا " مقام" ،" طرز"، "هوره "، سیاچمانه"و "بیت" نامیده می شود.

از هوره خوان های معروف کلهر می توان از زنده یاد علی نظر منوچهری ، عبدالعزیز ، صید قلی کشاورز، زنده یاد یاسم یاسمی ، زنده یاد ابراهیم حسینی و در مناطق غیر کرد نشین سید علی اصغر کردستانی و بهرام بیگ ولدبیگی را نام برد.

بعضی از مقام های هوره ، دو دانگی، سارو خانی ، خانه میری، سوارانه، قطار،غریبی چر، هجرانی ، طرز روسم، هی لاوه، جلو شاهی،بان بنه ای ، سه ر کیو ی چرو …در این اوخر مقام دیگری به نام مقام " بری چر"از زنده یاد ابراهیم حسینی را می توان نام برد.درو نمایه و موضوعات " هوره" متفاوت است از جمله وصف طبیعت، وصف معشوق،عشق و عاشقی ، وصف جنگ ها ، مردان جنگی ، کوچ ایلات و عشایر ، شرح هجران و فراق
و …
koorosh
koorosh
مدیر ایران شناسی

تعداد پستها : 189
Points : 721
Reputation : 10
Join date : 2009-09-14

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
whats happen?