پزشکی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
مواضيع مماثلة

حساب رس خود باش !

حساب رس خود باش ! Empty حساب رس خود باش !

پست من طرف kocholoi_sheiton الثلاثاء سبتمبر 15, 2009 8:18 am

حضرت علی (ع) فرمودند : من حاسب نفسه ربح ،و من غفل عنها خسر (نهج البلاغه ، کلمات قصار ، شماره ۲۰۸)
    هر کس به محاسبه اعمال خویش بپردازد سود می برد و هر کس ازآن غافل شود زیان می کند
    ” محاسبه ” در روایات اسلامی مورد تاکید ویژه ای قرار گرفته است و علماء سیر و سلوک پافشاری زیادی نسبت به آن می کنند. محاسبه چیست ؟
    انسان در طول عمر خویش سرمایه های مهمی دارد که مشغول خرج کردن و هزینه نمودن آن هاست ،محاسبه آن است که مراقب باشد در مقابل هزینه نمودن این سرمایه های مهم چه چیزی بدست می آورد ؟ آیا سرمایه های با ارزشی مانند عمر ، عقل ، مذهب ، ایمان و مانند آن را خوب به کار می گیرد ؟ تمام عالم هستی بر اساس حساب و کتاب حرکت می کند پس چرا انسان که حتی قطره ای از اقیانوس عالمهستی محسوبنمیشود ، اهل حساب و کتاب نباشد ؟!
    ما باید خویشتن را هر روز یا هفته ای یکبار یا ماهی یکبار به حسابرسی بکشیم ؛ چقدر عبادت خالص انجام داده ایم ؟ چقدر به مردم خدمت کرده ایم ؟ چه اندازه از حق و حقوق خود گذشت کرده ایم ؟ آیا حق و حقوقی از دیگران پایمال نکرده ایم ؟ آیا به دیگران بدهکار نیستیم ؟ و صدها سوال دیگر ؛ چون اگر اهل حساب و کتاب نباشیم شکست می خوریم و ناگهان متوجه می شویم تمام سرمایه از کف رفته و در مقابل هیچ چیز به دست نیاورده ایم !
    باتوضیحی که عرض کردیم روشن شد که چگونه انسان به محاسبه نفس خویش می پردازد و سود می برد و به چه شکل کسی که از محاسبه خویشتن غافل میشود زیان می کند و خسران می بیند
    (با استفاده از ۱۱۰ سرمشق از سخنان حضرت علی (ع) حضرت آیت الله مکارم شیرازی )
    kocholoi_sheiton
    kocholoi_sheiton

P87

تعداد پستها : 64

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة